Breinbrekers raadsels

breinbrekers raadsels is een soort raadsel dat je buiten de gebaande paden laat denken. Sommige hersenkrakers zijn gemakkelijk, sommige zijn wat moeilijker en sommige kunnen je echt een tijdje aan het denken zetten. Wanneer je eindelijk het antwoord hoort, voel je je vaak onwetend of dom, omdat het voor jou duidelijk had moeten zijn. Maar hersenkrakers zijn leuk. Daarom blijven we onszelf testen en hopen we dat we ze beter kunnen oplossen.

Onze collectie hersenkrakers omvat hersenkrakers voor kinderen en voor volwassenen. Die voor volwassenen hebben wat langere, meer gecompliceerde hersenkrakers om je geest uit te dagen. We sluiten af met een verzameling hersenkrakers zonder antwoorden, zodat je je vermogen om hersenkrakers op te lossen kunt testen.

breinbrekers raadsels

Er zijn drie huizen. Een is rood, een is blauw en een is wit. Als het rode huis links van het huis in het midden staat en het blauwe huis rechts van het huis in het midden, waar is dan het witte huis?
In Washington, DC!
Je zit in een hut en het is pikdonker. Je hebt één wedstrijd op je. Wat steek je als eerste aan, de krant, de lamp, de kaars of het vuur?
Steek eerst de lucifer aan!
Wie is groter: meneer Bigger, mevrouw Bigger of hun baby?
De baby, want hij is wat groter.
Mike is slager. Hij is 5’10” lang. Wat weegt hij?
Vlees
Een boer heeft 17 schapen en op negen na sterven ze allemaal. Hoeveel zijn er over?
Nine
Hoe ver kan een konijn het bos in rennen?
Halverwege. Daarna rent hij het bos uit.
In een jaar zijn er 12 maanden. Zeven maanden hebben 31 dagen. Hoeveel maanden hebben 28 dagen?
Dat doen ze allemaal.
Wat zijn de volgende drie letters in de volgende volgorde? J, F, M, A, M, J, J, A, __, __, __ S, O, N. De reeks is de eerste letter van de maanden van het jaar.
September, Oktober en November zijn de volgende in de reeks. Jimmy’s moeder had vier kinderen. Ze noemde de eerste maandag. Ze noemde de tweede dinsdag en ze noemde de derde woensdag.
Wat is de naam van het vierde kind?
Jimmy, want Jimmy’s moeder had vier kinderen!
Wat was de hoogste berg ter wereld voordat de Mount Everest werd ontdekt?
Mt. Everest. Het was nog steeds de hoogste ter wereld. Het was alleen nog niet ontdekt!
Wat is zwaarder? Een pond veren of een pond stenen?
Geen van beide. Ze wegen allebei een pond!
Wat zit vol gaten maar kan nog steeds water vasthouden?
Een spons
Een gezin woont in een groot appartementencomplex in de toren, 10 verdiepingen hoog. Elke dag neemt hun zoon de lift van het appartement van het gezin op de 10e verdieping naar de begane grond en gaat naar school. Als hij ‘s middags terugkeert, gebruikt hij de lift om naar de vijfde verdieping te gaan, en gebruikt dan de trap voor de overige vijf verdiepingen. Waarom?
Een vliegtuig stort neer op de grens van de VS en Canada.
Ik heb geen speciale krachten, maar ik kan de score van een voetbalwedstrijd voorspellen voordat deze begint. Hoe kan ik dit doen?
Nou, de score voor een voetbalwedstrijd is altijd nul tot nul!
Je bestuurt een bus. Bij de eerste halte stappen twee vrouwen in. De tweede halte, drie mannen stappen in en één vrouw stapt uit. Bij de derde halte stappen drie kinderen en hun moeder in en stapt een man uit. De bus is grijs en het regent buiten. Welke kleur heeft het haar van de buschauffeur?
Welke kleur je haar ook heeft! Denk eraan, jij bent de buschauffeur!
Stel je voor dat je in een boot zit, midden op zee. Plots word je omringd door hongerige haaien, die wachten om zich met je te voeden. Hoe kun je hier een einde aan maken?
Stop met verbeelden!
Geef me te eten en ik zal leven; geef me water en ik ga dood. Wat ben ik?
Vuur
Welke reist sneller? Warm of koud?
Hot is sneller, omdat je verkouden kunt worden.
Als je me hebt, heb je meteen zin om me te delen. Maar als je me deelt, heb je me niet.
Een geheim
Wat kun je vasthouden zonder je handen aan te raken of te gebruiken?
Je adem!
Eerst gooide ik de buitenkant weg en kookte de binnenkant. Toen at ik de buitenkant en gooide de binnenkant weg. Wat heb ik gegeten?
Maïskolven

Leave a Comment