Doordenk Raadsels Met Antwoord

Sommige mensen denken op een creatievere manier omdat ze laterale denkvaardigheden hebben ontwikkeld. Laten we eens kijken hoe ontwikkeld uw lateraal denken is! doordenk raadsels zal je vermogen om anders te denken testen.

De meeste mensen denken met een standaard denkpatroon, en dit maakt het voor hen moeilijk om een andere oplossing te zien dan de voor de hand liggende.

doordenk raadsels

Een man woont op de 10e verdieping van een gebouw. Elke dag gaat hij met de lift naar de begane grond om te gaan werken of winkelen. Als hij terugkomt neemt hij de lift naar de 7e verdieping en neemt dan de trap om zijn appartement op de 10e verdieping te bereiken. Waarom doet hij dat?
De man lijdt aan dwerggroei en hij kan alleen de knop voor de 7e verdieping in de lift bereiken.
De Mongoolse postdienst heeft een zeer strikte regel voor het verzenden van zendingen: de lengte mag niet langer zijn dan een meter. Langere artikelen moeten door particuliere diensten worden verzonden, wat duurder is, en bovendien verliezen ze vaak pakketten en pakketten. Boris moest zijn waardevolle bezit – een oude fluit – via de post sturen. Helaas was hij 1,4 meter lang en kon hij niet worden gedemonteerd. Het was één lang hol stuk ebbenhout. Uiteindelijk stuurde hij het via de Mongoolse postdienst. Wat heeft hij gedaan?
Boris plaatste de fluit diagonaal in een doos van 1 meter bij 1 meter. Zo’n doos werd door de postbeambten geaccepteerd omdat de zijkanten 1 meter lang waren. Van hoek tot hoek was het 1.414 meter: de vierkantswortel van twee.
Een man ligt dood in een veld. Er ligt een ongeopend pakket naast hem en er is geen ander wezen in de buurt. Hoe is hij gestorven?
De man sprong uit een vliegtuig, maar zijn parachute ging niet open. Dit was het ongeopende pakket dat naast hem lag.
Anthony en Cleopatra worden dood aangetroffen op de vloer van een villa in Egypte. Er zijn stukjes gebroken glas in de buurt. De enige getuige is een hond. Ze waren niet vergiftigd en er waren geen sporen op hun lichaam. Hoe zijn ze gestorven?
Anthony en Cleopatra waren twee goudvissen wiens aquarium door de hond was gebroken.
Vijf stukken kolen, een wortel en een hoed liggen op het gazon van een tuin. Niemand heeft ze daar neergezet, maar er is een volkomen logische reden waarom ze er zijn. Wat is het?
Het waren delen van een sneeuwpop die smolt.
Een vrouw beviel van twee zonen die op hetzelfde uur van dezelfde dag van hetzelfde jaar werden geboren. Maar ze waren geen tweeling. Hoe kan dit zo zijn?
Het waren geen tweelingen maar een drieling!
Een man duwt zijn auto. Hij stopt voor een hotel en op dit moment gaat hij failliet. Waarom?
De man speelt Monopoly.
Een man sterft en gaat naar de hemel. Er zijn daar duizenden andere mensen, en ze zijn allemaal naakt. Hij kijkt om zich heen of hij iemand kan herkennen. Hij ziet een stel en realiseert zich op de een of andere manier meteen dat het Adam en Eva zijn. Hoe kan dat?
Hij herkende Adam en Eva omdat zij de enige mensen waren zonder navels.
Er lopen vijf mannen. Het begint te regenen. Vier van hen voeren het tempo op. De vijfde man doet geen moeite om aan de regen te ontsnappen en blijft droog. De andere vier daarentegen worden toch nat. De vijf komen samen op hun bestemming aan. Hoe kan dit zo zijn?
Vier mannen waren dragers en de vijfde lag in de kist.
Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog bevatte het uniform van de Britse soldaten een bruine stoffen pet. Naarmate de oorlog vorderde, maakten de Britse functionarissen zich steeds meer zorgen over het groeiende aantal soldaten dat hoofdletsel opliep. Ze besloten de stoffen pet te vervangen door een metalen helm. Tot hun verbazing groeide het aantal soldaten met hoofdletsel echter nog meer, hoewel de intensiteit van de gevechten voor en na de verandering hetzelfde was. Dus waarom nam het aantal hoofdletsels per bataljon toe, terwijl alle soldaten metalen helmen droegen in plaats van stoffen petten?
Het aantal hoofdletsels nam toe omdat het aantal doden daalde. Voor metalen helmen, als een soldaat door een kogel of een granaatscherf in het hoofd werd geschoten, zou het zijn pet binnendringen en hem doden. Dit zou zijn geregistreerd als een dood, niet als een wond. Nadat metalen helmen waren geïntroduceerd, veroorzaakten de kogels eerder verwondingen dan doden. Daarom nam het aantal hoofdletsels toe, terwijl het aantal doden daalde.

Leave a Comment