MOEILIJKE RAADSELS

Daag je hersenen uit met een moeilijk raadsel of puzzels uit de collectie van Riddles.com. De moeilijkere raadsels vereisen dat je buiten de gebaande paden denkt!

moeilijke raadsels

De heer en mevrouw Mosterd hebben zes dochters en elke dochter heeft één broer. Uit hoeveel mensen bestaat de familie Mosterd?
Er zijn negen Mosterds in de familie. Omdat elke dochter dezelfde broer heeft, zijn er zes meisjes, een jongen en meneer en mevrouw Mosterd.
Ik ben iets waar mensen van houden of haten. Ik verander het uiterlijk en de gedachten van mensen. Als een persoon voor zichzelf zorgt, ga ik nog hoger. Voor sommige mensen zal ik ze voor de gek houden. Voor anderen ben ik een mysterie. Sommige mensen willen misschien proberen me te verbergen, maar ik zal het laten zien. Hoe hard mensen ook hun best doen, ik zal nooit ten onder gaan. Wat ben ik?
Leeftijd.
Slechts één kleur, maar niet één maat, Vast aan de onderkant, maar vliegt gemakkelijk. Aanwezig in de zon, maar niet in de regen, Geen kwaad doen en geen pijn voelen. Wat is het?
Het is een schaduw!
Wie is dat met een nek en geen hoofd, twee armen en geen handen? Wat is het?
Een shirt.
Als elf plus twee gelijk is aan één, wat is dan negen plus vijf?
11 uur plus 2 uur = 1 uur 9 uur plus 5 uur = 2 uur
Kun je acht achten opschrijven zodat ze optellen tot duizend? Wat is het?
888 + 88 + 8 + 8 + 8 = 1000.
Het is niet te zien, niet te voelen, niet te horen en niet te ruiken. Het ligt achter sterren en onder heuvels, en lege gaten vult het. Het komt eerst en volgt daarna, Beëindigt het leven en doodt het lachen. Wat is het?
Het donker.
Welk Engels woord behoudt dezelfde uitspraak, zelfs nadat je vier van de vijf letters hebt weggehaald?
Rij.
Wat is het dat als je er één krijgt, je er twee of geen hebt?
Een keuze.
Drie speelkaarten op een rij. Kun jij ze benoemen met deze aanwijzingen? Rechts van een koning staat een twee. Links van een schoppen vind je een diamant. Een aas staat links van een hart. Een harten staat links van een schoppen. Identificeer nu alle drie de kaarten.
Ruiten Aas, Harten Koning, Schoppen Twee.

Leave a Comment